You, the petitioner
Logo groot

Erken Fibromyalgie

25,902 signatures

De naam fibromyalgie komt van 'fibra' (vezel), 'mus' (spier) en 'algos' (pijn) en betekent dus letterlijk 'pijn van spieren en vezel(bindweefsel)'. Fibromyalgie komt bij 1 tot 2 procent van de bevolking voor. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft fibromyalgie als aandoening opgenomen in het ICD-10. Dit is een internationaal gehanteerde lijst van ziekten, bijgehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie. Hierdoor wordt in de meeste landen fibromyalgie officieel erkend, echter is dit in Nederland nog niet het geval. Daarom krijgen fibromyalgie-patiënten niet voldoende acceptatie van artsen en verzekeringen, waardoor zij voor bepaalde voorzieningen niet in aanmerking komen. Wanneer ik deze petitie met 40.000 handtekeningen overhandig aan de Tweede Kamer, is men verplicht hierover een debat te voeren. Ik hoop dat jullie mij hierin willen steunen door uw handtekening te zetten zodat fibromyalgie officieel wordt erkend. Voor meer informatie over deze actie kijk op www.erken-fibromyalgie.nl

LET OP: Omdat dit een burgerinitiatief betreft, is het nodig dat u uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum en nationaliteit invult! Alleen mensen met Nederlandse nationaliteit kunnen tekenen. Zonder deze gegevens is uw handtekening helaas NIET geldig voor het burgerinitiatief. Anoniem tekenen kan, uw gegevens komen dan niet online/openbaar te staan. Bij openbaar tekenen zijn alleen uw naam en woonplaats zichtbaar. Heeft u al getekend maar weet u niet of u al uw gegevens heeft ingevuld? Vraag uw gegevens op en pas ze eventueel aan via: http://petities.nl/help/algemeen (rechterkolom).

Petition

We

De fibromyalgie-patiënten en sympathisanten in Nederland.

 

observe

Dat in Nederland fibromyalgie niet wordt erkend als een ziekte.

 

and request

Dat de Nederlandse overheid fibromyalgie als chronische ziekte erkent. Er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak en de behandeling van fibromyalgie. Het opstellen van een verzekeringsgeneeskundig protocol voor fibromyalgie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-31 
Answer expected:
2017-12-31 
Lead petitioner:
Natalie Kramer 
Website:

History

Signatures

Updates

aantal handtekeningen

Ik ben druk bezig met de handtekeningen uitzoeken. Helaas zitten er veel dubbelen en ongeldige tussen.

Dus als u nog niet heeft getekend zet uw handtekening. De voorwaarden voor dit burgerinitiatief zijn: Nederlandse nationaliteit en je moet 18+ zijn. Dubbelen tellen niet, 1 keer tekenen is voldoende. Ook moet u al uw gegevens invullen, als ik gegevens mis, is het niet geldig.

Met vriendelijke groet,

Natalie Kramer Erken fibromyalgie.

2017-03-25

Stand van aantal handtekeningen.

Hallo Allemaal,

Hier een update van mijn burgerinitiatief Erken Fibromyalgie. De teller staat nu op 36.000 handtekeningen. Dus nog 4.000 te gaan.

Groeten,

Natalie Kramer Initiatiefnemer burgerinitiatief erken fibromyalgie .

2016-10-22